#altblirbra

Bli med og spre regnbuer og håp på vinduer over hele Norge og på Instagram med #altblirbra!

Nå er vi inne i en vanskelig tid hvor korona styrer det meste av dagene våre. Da er det viktig både for barn og voksne at vi husker på at dette en dag vil gå over, og at vi vil få hverdagen vår tilbake igjen etter ei stund. Barn og elever vil igjen kunne gå i barnehage og skole, møte vennene sine og delta på ulike fritidsaktiviteter. Nyhetene som ruller over tv-skjermen er triste, skremmende og uvirkelige, men midt inne i denne nyhetsstrømmen skimtes det et håp.

Det hele startet i Italia. Barn og voksne tegner regnbuer som et symbol på håp med teksten «andrà tutto bene» som oversatt til norsk betyr «alt blir bra». Dette ble en stor kampanje og på Instagram ble mange innlegg med flotte regnbuer delt med #andratuttobene. Kampanjen har spredt seg til mange land. Her i Norge deles innlegg med #altblirbra. I skrivende stund er det over tusen innlegg med denne hashtaggen på Instagram, og flere kommer stadig til. I Storbritannia heter den #everythingwillbeok og i Spania deles innlegg med #todoestarabien. 

Uansett språk eller nasjonalitet er hensikten å oppmuntre hverandre om at den krisen vi nå opplever kommer til å gå over, samtidig som man viser at vi alle står sammen i dette. Regnbuene er ment å gi støtte, positivitet og håp til en hel verden i en vanskelig tid.

I tillegg til å dele oppmuntrende regnbuer på Instagram, så er det også mange som henger de på vinduer i husene sine. Slik kan tegningene også gi håp om bedre tider til mennesker som går forbi. 

Aksel (9 år), Mari (5 år), Martin (7 år) og Mathilde (4 år) deltar i denne kampanjen og tegner regnbuer med et ønske om håp og oppmuntring til verden og det norske folk. 

Aksel og Mari tegner regnbuer hjemme på ved kjøkkenbordet.


Martin og Mathilde bidrar til håp med regnbuer i mange farger. Teksten er litt vanskelig når man er 4 år, men Mathilde får det til selv ved å bruke skrivehjelperen. 


De er alle sammen hjemme om dagene nå, og ting er litt annerledes enn de bruker å være. Aksel og Mari er begge opptatte av at de må vaske hendene, og at de ikke kan dra på besøk til noen eller ha besøk hjemme for tiden. Aksel savner både lærere og elever på skolen sin, mens Mari savner vennene sine i barnehagen fryktelig mye. 

Mathilde synes at det er veldig, veldig kjedelig at barnehagen er stengt. Martin mener at det er bra at skolen er stengt, slik at man ikke smitter andre. Han synes likevel ikke at hjemmeskole er det samme som vanlig skole da. Han tror at alt blir bra til slutt, når korona-viruset dør. 

Resultatene ble veldig fine. 
 

Aksel og Mari, og Martin og Mathilde henger opp tegningene sine i vinduet slik veldig mange andre gjør for å gi håp til naboer og forbipasserende. De synes at regnbuen er veldig fin fordi den har så mange fine farger, og det blir folk glade av.

De glade regnbuene henger nå i vinduene for å gi oppmuntring og håp om bedre tider. 

Tidligere denne uken så har Mari og Aksel også bidratt til å glede mennesker som går forbi huset deres ved å fargelegge trappa si med kritt. Da var det mange som smilte og sa hei når de gikk forbi, og som sa at de synes det var hyggelig å se på den. Det ble også en slags regnbue med mange glade farger til håp, glede og oppmuntring.

I denne tiden trenger vi håp og oppmuntring og troen på at hverdagen vår igjen blir den samme som før. Bli med og spre regnbuer og håp på vinduer over hele Norge og på Instagram med #altblirbra Foto: Ellen Orset Tverli og Marita Byberg Johansen

Til toppen